Hoe behoud je je kleur langer?  

Je kent het wel. Lekker fijn op vakantie geweest, mooi bruin…. Maar natuurlijk wil je nog lang pronken met die mooi getinte benen. Hoe kan je ervoor zorgen dat je niet te snel weer een bleekscheet bent?  

Het behouden van je bruine kleur na een vakantie hangt af van verschillende factoren en vraagt wel wat inspanning. Hier zijn enkele tips om langer van je bruine kleur te genieten: 

Tips

1. Hydrateren

Blijf goed gehydrateerd door voldoende water te drinken. Een gehydrateerde huid behoudt langer haar kleur. 

2. Voedende moisturizers

Gebruik na het zonnebaden vochtinbrengende crèmes of lotions om je huid te voeden en uitdroging te voorkomen. 

3. Aftersun-producten

Gebruik aftersun-producten die aloë vera of kamille bevatten om eventuele zonneschade te kalmeren en te herstellen. 

4. Vermijd hete douches

Vermijd het nemen van te hete douches, omdat dit de huid kan uitdrogen en de bruine kleur sneller kan laten vervagen. 

5. Bescherm je huid tegen de zon

Als je weer buiten bent, blijf dan zonnebrandcrème gebruiken om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, zelfs als je al bruin bent.

6. Geleidelijk verminderen

Als je weer thuis bent, probeer dan geleidelijk je blootstelling aan de zon te verminderen in plaats van abrupt te stoppen. Dit kan helpen om je bruine kleur langer te behouden. 

7. Exfolieer voorzichtig

Regelmatig exfoliëren helpt dode huidcellen te verwijderen, waardoor je kleur gelijkmatiger blijft. Gebruik echter een milde exfoliant om je bruine kleur niet te snel te laten vervagen.

8. Voeding

Een gezond dieet met veel groenten en fruit kan bijdragen aan een gezonde huid en het behouden van je bruine kleur. 

9. Bescherm je huid tegen extreme weersomstandigheden

Extreme kou, wind of droogte kunnen je huid uitdrogen en je bruine kleur aantasten, dus zorg ervoor dat je je huid goed beschermt.

10. Blijf actief

Zorg voor een goede doorbloeding door actief te blijven. Een betere bloedcirculatie kan helpen om voedingsstoffen naar de huid te transporteren, wat je bruine kleur kan behouden. 

Quick view
Bonheur Du Jour - Dagcrème (refillable) SUMMER
Regular price
€12,99 €59,99
Regular price
Sale price
€12,99 €59,99

Behouden van je kleur met de Wonder Drops

Example product title

€59,99
€59,99

Houd er rekening mee dat je bruine kleur na verloop van tijd natuurlijk zal vervagen, ondanks al deze maatregelen. De meest effectieve manier om je bruine kleur te behouden, is door af en toe weer in de zon te gaan, maar vergeet nooit de juiste bescherming te gebruiken om schade aan je huid te voorkomen.  

Wonder Drops

Als je in België woont, kan het wel eens zijn dat er weken geen zon is, haha! Daarom kan je ook tanning drops gebruiken in je dagcrème of bodylotion. Dit zijn cosmetische producten die bedoeld zijn om de huid een bruine kleur te geven zonder dat je blootgesteld hoeft te worden aan de zon. Ze worden vaak gebruikt als zelfbruiners of als aanvulling op je huidverzorgingsroutine. 

De tanning drops bevatten een actief ingrediënt dat dihydroxyacetone (DHA) wordt genoemd. DHA reageert met de aminozuren in de bovenste laag van je huid en zorgt voor een chemische reactie die de huid een bruine tint geeft. Dit resulteert in een kunstmatig gebruinde huid zonder de risico's van blootstelling aan schadelijke UV-straling. Let wel op, zelfbruiners zijn tijdelijk en na verloop van tijd zal je huid vervagen naarmate de dode huidcellen afschilferen.  

Bonjour Chérie