Cent Pur Cent skincare doet wat het beweert te doen 

We willen er allemaal stralend en mooi blijven uitzien. Daarom zetten we bij Cent Pur Cent in op producten met krachtige, actieve ingrediënten.

Wist je dat onze innovatieve skincarelijnbestaat uit producten waarvan meer dan 92% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong is?

Stuk voor stuk grondstoffen met krachtige eigenschappen dus. Maar ze hebben vaak gekke namen en geen mens weet wat het doet. Daarom geven wij graag wat uitleg bij enkele van deze belangrijkste actieve ingrediënten. 

Daycream Bonheur Du jour

Bakuchiol

Wat is Bakuchiol?  

Bakuchiol is een veganistisch ingrediënt dat wordt gehaald uit de zaadjes en bladeren van de Psoralea Corylifolia-plant die vooral voorkomt in India. Het is een prachtige plant, met paarse bloemen.  

Wat zijn de krachten van Bakuchiol?  

Bakuchiol is een natuurlijke antioxidant dat heel erg mild voor je huid is en werkt ontstekingsremmend. 

Het is veel milder dan het chemische bestanddeel retinol en geeft je huid een prachtige boost en glow. Je textuur verbetert en je teint wordt egaler.  Daarnaast geeft het een hyperpigmentatie en verzacht het de lijntjes en rimpels, en ja zelfs ook acne. Perfect dus voor gevoelige huiden met roodheden en irritaties. 

 

In welke producten vind je Bakuchiol?  

Bonheur du Jour

Hyaluronzuur

Wat is Hyaluronzuur?  

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend molecuul in het lichaam dat bekend staat om zijn hydraterende eigenschappen. De kracht van hyaluronzuur ligt voornamelijk in zijn vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden. 

Wat zijn de krachten van Hyaluronzuur? 
 

Door zijn vochtvasthoudende eigenschappen kan hyaluronzuur de huid helpen om een jeugdiger volume te behouden. Het kan fijne lijntjes en rimpels verminderen door de huid van binnenuit te hydrateren. Hyaluronzuur kan doorgaans ook goed verdragen worden door verschillende huidtypes en veroorzaakt weinig allergische reacties.  

In welke Cent Pur Cent producten vind je Hyaluronzuur?  

Clair de Lune, Rêve des yeux, SPF-lipbalms 

nachtserum & nachtcrème Cent Pur Cent

AHA's

Wat zijn AHA’s?  

AHA's staan voor Alpha Hydroxy Acids, wat alfa-hydroxyzuren betekent. Dit is een groep van in water oplosbare zuren die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen, meestal vruchten en melk. Enkele veel voorkomende AHA's zijn glycolzuur (uit suikerriet), melkzuur (uit melk), citroenzuur (uit citrusvruchten) en appelzuur (uit appels). 

Wat doen AHA’s?  

Door de exfoliërende werking kunnen AHA's helpen bij het verminderen van ongelijkmatige teint, pigmentatievlekken en het verbeteren van de algehele textuur van de huid. Sommige AHA's, zoals glycolzuur, kunnen de productie van collageen stimuleren, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. Hierdoor blijft de huid er langer strak uit zien. Lees: minder rimpels.  

In welke Cent Pur Cent producten vind je AHA’S?  

Peau Parfaite peeling

Clay Mask

Roze klei

Wat is Roze klei?  

Roze klei bevat mineralen zoals silica, ijzer en magnesium, die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van de huid.  

Wat zijn de krachten van Roze Klei?  

Het heeft een zeer zuiverend effect. Het treedt op als een milde exfoliant, waardoor dode huidcellen worden verwijderd en de huidtextuur wordt verbeterd. Dit resulteert in een zachtere en gladdere huid. Maar, niet onbelangrijk.. Roze klei hydrateert ook je huid.
En dat willen allemaal toch?   

In welke Cent Pur Cent producten vind je Roze Klei terug?  

Peau Parfaite peeling, Puriftying Clay Mask 

Mattifying primer Cent Pur Cent

Niacinamide

Wat is Niacinamide? 

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3 of nicotinamide, is een wateroplosbare vitamine die behoort tot het B-complex. 

Wat doe Niacinamide?  

Niacinamide verkleint de poriën, gaat veroudering en verkleuring van de huid tegen en brengt de vochtbalans van de huid op peil. Daarnaast beschermt het de huid tegen schadelijke stoffen. 

In welke Cent Pur Cent producten zit Niacinamide?  

Mattifying Primer 

Glycerine

Wat is Glycerine?  

Glycerine is een veelzijdige stof die op grote schaal wordt gebruikt vanwege zijn diverse toepassingen en gunstige eigenschappen. Het wordt gewonnen uit dierlijke vetten of plantaardige oliën. Er zijn ook duurzame bronnen beschikbaar zoals kokosolie en sojaolie.  

Wat doet glycerine?  

Deze betrouwbare grondstof staat gekend voor haar hydraterende kwaliteiten. Het trekt water aan en houdt het vast en kan zo de huid verzachten en hydrateren.Perfect voor de droge huiden dus.  

In welke Cent Pur Cent producten zit Glycerine?  

Bonheur du Jour, Lumière du Jour - Dagserum, Clair de Lune, Sommeil de Beauté – Nachtserum, Rêve des Yeux, Pink Clay Mask, Envie D’Huile, Envie de Mousse, Creamy Wonder Wash, Peau Parfaite, Mattifying Primer, Belle Brûme, Wonder Drops 

Weg ermee!

Wij verbannen ook sommige ingrediënten omwille van hun negatieve invloed op het milieu en ons lichaam.
Deze grondstoffen vind je dus NIET terug in onze producten. 

 • Parabenen

  Om de houdbaarheid van producten voor persoonlijke verzorging te verlengen en de groei van schimmels en bacteriën tegen te gaan, worden in veel cosmeticaproducten parabenen gebruikt als conserveringsmiddelen.
  Parabenen kunnen verschillende vormen aannemen, waarbij sommige zelfs natuurlijk voorkomen. 

  Ondanks recente wetenschappelijke onderzoeken die aangeven dat bepaalde parabenen veilig zijn voor gebruik als conserveringsmiddel in producten voor persoonlijke verzorging, blijven er zorgen bestaan over hun gebruik. Om deze reden hebben we geruime tijd geleden besloten om alle parabenen uit ons assortiment te verwijderen. 

 • Pfas

  De producten van Cent Pur Cent zijn Pfas-vrij. Trouwens, in cosmetica kom je zelden nog PFAS tegen. Oorspronkelijk werden PFAS-ingrediënten gebruikt om cosmetica makkelijker aan te brengen of waterbestendiger te maken. Tegenwoordig zijn deze stoffen echter zeldzaam in cosmetica, omdat er nu veelal alternatieven zonder PFAS worden gebruikt om vergelijkbare producteigenschappen te bereiken. Bovendien zijn de concentraties PFAS in cosmetica minimaal. De hoogste concentratie die in 2018 werd vastgesteld, bedroeg slechts 0,00000334% (Bron: ‘Risk assessment of fluorinated substances in cosmetic products. Survey of chemical substances in consumer products No. 169’, Ministerie van Milieu en Voedsel van Denemarken, 2018). Deze hoeveelheden vormen geen gezondheidsrisico.  

   

Bonjour Chérie