Dat extra laagje zelfvertrouwen     

4 februari is het Wereldkankerdag. In oktober organiseerden we, ter gelegenheid van de 'Dag tegen Kanker', tal van gratis workshops en informatieve sessies op de oncologische afdelingen van diverse ziekenhuizen.

Ons team ging aan de slag in Geel, Etterbeek, Namen, Sint-Truiden, Luik, Aalst en Hasselt en zorgde zo voor een waardevol moment van 'me-time' voor (voormalige) kankerpatiënten.

Meest gevoelige huidtypes

Lore Carlier van Cent Pur Cent: “Dankzij hun natuurlijke ingrediënten zijn onze make-up-producten geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidtypes, ook tijdens of na een kankerbehandeling. We werken doorheen het jaar nauw samen met de oncologische afdelingen in de ziekenhuizen en de inloophuizen.
Tijdens de workshops leren we hoe vrouwelijke patiënten zich op een gemakkelijke en veilige manier kunnen maquilleren.

Met onze minerale make-up streven we ernaar om alle vrouwen een positief gevoel te geven, hen samen te brengen en onze kennis en ervaring met hen te delen, gebaseerd op de drie kernwaarden van ons bedrijf. De talloze positieve reacties die we doorheen het jaar krijgen van de vele vrouwen die worden getroffen door kanker doen deugd en motiveren ons om zoveel mogelijk mensen te helpen.” 

“Deze dag raakt iedereen binnen het bedrijf. Tranen rollen soms over onze wangen.” 

“Mijn man is helaas ook gestorven aan kanker”, vertelt de 65-jarige Marina Aerts uit het Kempense Balen. “Nog meer genieten en profiteren van het leven en ontspannen is voor mij belangrijk. Daarom nam ik graag deel aan deze make-upsessie, waar ik zeker nog enkele handige tips heb opgestoken die ik in de toekomst kan toepassen.”  

Marie Debusschere uit het West-Vlaamse Bavikhove was een van de meest enthousiaste deelnemers: “Het gebruik van cortisonen tijdens je behandeling leidt vaak tot een gezwollen gezicht. Zo'n make-upworkshop kan in dat geval helpen om je terug mooi te voelen op een manier die bij je past.” 

Prachtige reacties

Caroline Toussain nam plaats in de stoel in Etterbeek, bij onze lieve visagiste Aurore. “De tranen schieten me in de ogen. Ik gebruikte, en gebruik nog steeds, veel make-up. Bij het aanbrengen van de olie kreeg mijn huid plots een mooie warme gloed, iets wat me raakte. Want door de behandelingen zie ik vaak grauw en grijs. Wat een prachtig merk! Een mooie ontdekking.”  

“Voor deze prachtige reacties doen we het. Deze dag raakt iedereen binnen het bedrijf. Ook aan onze zijde rolt er al eens een traan over onze wangen,” vertelt Lore Carlier. “Als je ziet wat een laagje make-up met deze mensen doet, dan begrijp je meteen de 'why' van ons merk.”

Op zoek naar producten voor een zeer gevoelige huid?

Bonjour Chérie