Huidverzorgingsroutine

Rode huid

Een stralende teint: tips tegen een rode huid

Het aanpakken van een rode huid voor een stralende, egale teint kan soms een uitdaging zijn. Ons make-up assortiment biedt gelukkig effectieve oplossingen. Ben je benieuwd hoe je een rode huid herkent? Wil je meer weten over Rosacea en de oorzaken? En hoe je roodheid kunt verminderen? Op deze pagina delen we waardevolle tips en inzichten voor de verzorging en verbetering van je huid. Ontdek onze deskundige adviezen en zet de eerste stap naar een gezonde, stralende huid.

Wat is de oorzaak van een rode huid?

Een rode huid kan door verschillende factoren worden veroorzaakt en vaak is het een teken van de huid die reageert op interne of externe prikkels. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van een rode huid:

Gevoeligheid en Irritatie: Dit kan het gevolg zijn van het gebruik van huidverzorgingsproducten die niet geschikt zijn voor jouw huidtype of van blootstelling aan irriterende stoffen in de omgeving.

Ontstekingen: Verschillende huidaandoeningen zoals rosacea, eczeem, en dermatitis kunnen leiden tot ontsteking van de huid, wat resulteert in roodheid.

Allergische Reacties: Allergieën voor bepaalde voedingsmiddelen, planten, dieren, of chemicaliën kunnen ook huidroodheid veroorzaken.

Zonneschade: Langdurige blootstelling aan de zon zonder adequate bescherming kan leiden tot zonnebrand, wat een ernstige vorm van huidroodheid is.

Hitte: Overmatige hitte, bijvoorbeeld door hete baden of sauna's, kan de bloedvaten in de huid verwijden, wat resulteert in een rode teint.

Huidinfecties: Bacteriële, virale of schimmelinfecties kunnen ontstekingen veroorzaken die leiden tot roodheid en soms tot pijn.

Hormonale Veranderingen: Hormonale schommelingen, zoals die voorkomen tijdens de menstruatiecyclus, zwangerschap, of menopauze, kunnen ook invloed hebben op de huidconditie en roodheid veroorzaken.

Geneesmiddelen: Bepaalde medicijnen kunnen bijwerkingen hebben die huidroodheid veroorzaken, zoals vasodilatatie (verwijding van bloedvaten) of allergische reacties.

Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die vaak wordt gekenmerkt door roodheid in het gezicht, vooral op de wangen en neus. Het kan ook leiden tot ontstekingen en puistjes, waardoor het niet alleen fysiek ongemak veroorzaakt, maar ook emotioneel belastend kan zijn. Het is belangrijk om milde en kalmerende producten te gebruiken om de huid te verzorgen.

In deze video ontdek je tips om roodheden in het gelaat te verminderen.

Routine voor een rode huid

Stap 1: Anti-Redness primer over heel het gelaat Stap 2: Covering Concealer Mint plaatselijk over de hardnekkige roodheden (Concealer brush) 
$28.00
$28.00
$25.00
$25.00
Stap 3: Anti-redness loose powder om te fixeren (Powder brush) 
$28.00
$28.00
$39.00
$39.00

Stap 4: Loose Mineral Foundation
$42.00
$42.00
$34.00
$34.00
Stap 5: Le fixeur to make it last all day
$15.00
$15.00
$256.00
ant-redness primer Cent Pur Cent

Weetje over onze Anti-redness primer

Centella asiatica oftewel tijgergras zit in onze anti-redness primer. Dit heeft eenkrachtige, helende en antibacteriële werking die speciaal ontworpen is om de huidconditie te verbeteren, het gaatde huidbarrière versterken en verzachten tegen roodheid, irritatie en ontsteking en de wondgenezing verbeteren, waardoor Centella Asiatica de bondgenoot is van de gevoelige huid die lijdt aan eczeem, psoriasis, erytheem of acne.

Bonjour Chérie