Meet Caroline, the founder

Since 2016 

Caroline Rigo groeide de afgelopen jaren van topvisagiste uit tot dé entrepeneur van de Belgische beautywereld. Door jaren met haar penselen in het veld te staan, weet ze wat er leeft bij haar doelpubliek en merkte ze dat er nood was aan betere en efficiëntere producten. 

Waarom heb je Cent Pur Cent op de markt gebracht? 

“Cent Pur Cent is ontstaan door te luisteren naar de mensen die in mijn make-upstoel zaten. De meest uiteenlopende mensen namen daar plaats. Van stralende bruiden tot personen die op zoek waren naar een oplossing voor hun probleemhuid.  Gemeenschappelijke deler?  Hun zoektocht naar hun ware ik en make-up die dat proces kon helpen versnellen met de juiste producten en aanpak.”  

Bestonden die producten dan niet? 

“Nee, eigenlijk is Cent Pur Cent ontstaan uit mijn frustratie dat ik als make-upartieste geen énkel make-upmerk kon vinden dat ik op élk gezicht kon gebruiken. De ene was allergisch aan dát bestanddeel, de andere kon dát ingrediënt dan weer niet verdragen. 

In 2015 trok ik mijn stoute schoenen aan en ben ik zelf aan de slag gegaan met een aantal labo’s die begrepen hoe ik mijn duurzame visie wilde vertalen naar een next level, om wetenschap en glamour te laten samenkomen in één topproduct.” 

Een lange weg en een heel proces lijkt me?  

“Het is een proces van trial en error, inderdaad. Samen met de labo’s toverden we de meeste pure, zuivere en natuurlijke grondstoffen om tot efficiënte formules die we in een mooi luxueus jasje staken. In 2016 werden de eerste potjes Loose Mineral Foundation verkocht bij een aantal apothekers. En die poeders zorgen tot op de dag van vandaag voor een extra laagje zelfvertrouwen voor iedereen die Cent Pur Cent gebruikt.” 

Hoe belangrijk is dat zelfvertrouwen voor vrouwen?

“Nu, ik vond - en vind nog altijd - dat niemand zou moeten kiezen tussen wat goed en wat mooi voor ze is.  Iemand met een slechte of moeilijke huid heeft ook recht op mooie en doelgerichte make-up. 

Make-up is voor mij altijd meer geweest dan een mooi product of een dekkend laagje waar je je achter kan verstoppen. Dat effect wilde ik vroeger al aan iedereen meegeven die in mijn make-upstoel zat. Ik wilde dat ze het thuis ook zelf opnieuw konden bereiken. Ik wilde méér doen, méér betekenen.” 

Op welke manier heb jij het dan anders aangepakt?  

Wel, Cent Pur Cent is een cosmeticalijn die emoties losmaakt bij mensen waardoor ze zichzelf beter leren kennen én ze méér zichzelf kunnen zijn. En dat voor zowel de ambitieuze professional die elke dag piekfijn voor de dag wil komen, als de jonge, vermoeide moeder die geen tijd heeft voor een uitgebreid make-upritueel. Maar ook voor de vrouw op middelbare leeftijd waarvan de huid enorm is veranderd, de transgender die haar/zijn make-up zo natuurlijk mogelijk wil laten overkomen, of de vrouw die chemo moet ondergaan of huidproblemen heeft en haar hypergevoelige huid toch een beetje wil maquilleren. En ja, ook heren hanteren al eens (stiekem) een make-upborstel met mineraal poeder voor een frisse look.  

Naast make-up, heb je ook een Blooming skincarelijn ontwikkeld. 

“Ook onze Cent Pur Cent skincarelijn is er gekomen op vraag van onze community, onze beautylovers. Want die waren duidelijk op zoek naar eenvoudige en makkelijke skincareproducten om hun beautyritueel te vervolledigen. Dus ontwikkelden we een eigen Blooming Skincarelijn. Een vegan gamma dat bestaat uit efficiënte producten boordevol natuurlijke en actieve ingrediënten die doen wat ze zeggen te doen. Niet teveel tralala.” 

Less is more dus.  

“Ja en dat geldt op verschillende vlakken. Ook onze impact op de wereld, op het milieu is van ontzettend groot belang. Daarom is het voor ons belangrijk om producten te maken die voor iedereen verdraagbaar zijn, maar ook goed zijn voor de planeet. Daarom werken we meer en meer met hervulbare en gerecylceerde verpakkingen. Onze missie is om onszelf constant te verbeteren, te evolueren en evalueren. Cent Pur Cent is een beautybrand dat in volle ontwikkeling is en non stop aanpassingen doet, zichzelf uitdaagt om tot de beste formule en visie te komen.” 

Jullie bieden meer dan producten alleen.  

“Cent Pur Cent biedt je alles voor een easy routine richting een mooie, gezonde en stralende huid. Van skincare tot make-up. Via live tutorials op onze social media, maar zeker ook via demodagen en workshops bij de apothekers leren we je hoe je bij je thuis aan de slag kan gaan als een échte professional. Gewoon doen, je zal zien dat het loont!”  

Bonjour Chérie