Cent Pur Cent kanker chemotherapie

4 februari Wereldkankerdag

Jaarlijks wordt op 4 februari, op Wereldkankerdag, wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Bij Cent Pur Cent zijn we vaker met deze ziekte bezig, maar vandaag nog extra. We laten dan ook graag Onco Beauty Professional Maryline aan het woord. Zij vertelt hoe ze me-time creëert met en voor kankerpatiënten.

THE BIG K... plots is het er

Er blijft op één of andere manier een taboe rond hangen. De kans is nochtans groot dat je iemand kent in je omgeving die met kanker te maken krijgt, of misschien heb je zelf de diagnose gekregen. Gelukkig zijn er meer en meer mogelijkheden om hier beter mee om te gaan. 

 In de beginfase is het vooral belangrijk om de diagnose te verwerken. Al kan je ‘r ook niet te lang bij stilstaan, want soms moet het vlug gaan. Later zijn er naast de ziekenhuisbezoeken ook leuke activiteiten op je “betere dagen”. Quality-time met vrienden en familie wordt bijvoorbeeld plots veel intenser. Ook zijn er vaker momenten dat je de drang voelt om iets meer tijd te besteden aan jezelf, die fameuze me-time. 

 In het ziekenhuis maak je misschien kort kennis met wat een Onco Beauty Professional kan bieden. Je komt dan bij een gediplomeerd persoon terecht die de neveneffecten van de behandeling goed kent en waarbij een katheter, litteken of amputatie geen drempel is. Een professional die kan luisteren en begrijpen met weinig woorden, maar die je vooral kan laten genieten en stralen. Dit is zeker geen overbodige luxe; het helpt je echt tijdens het proces.

Een Onco Beauty Professional leert je terug ontspannen en genieten via deugddoende zorgmassage, make-up advies, een aangepaste gelaatsverzorging of een persoonlijk moment op maat. Genieten in alle veiligheid, buiten het ziekenhuis, op een plek waar je ziekte even niet de hoofdrol speelt maar JIJ. "De patiënten die ik over de vloer krijg, kampen naargelang hun behandelingen met verschillende bijwerkingen. Bij chemo krijgt men meestal te maken met haarverlies en huidproblemen. Eerst luister ik vooral naar wat de noden van de patiënt zijn, en dan stel ik bijvoorbeeld een gelaatsverzorging of make-up op maat voor, aangepast aan droge of gevoelige huid.”

CENT PUR CENT

Bij eender welke behandeling slaat na een tijdje de vermoeidheid toe, en dit zie je dan ook aan de teint. Dan is een persoonlijk adviesmoment met de make-up van Cent Pur Cent écht op zijn plaats. Wanneer je geen wimpers en/of wenkbrauwen meer hebt, blijf je je niet opmaken zoals voordien. Je teint en je blik worden compleet anders, maar daar zijn echt heel eenvoudige oplossingen voor. De huidverbeterende minerale make up van Cent Pur Cent is hiervoor uitermate geschikt. 

 Cent Pur Cent laat je met heel weinig moeite -en vooral in alle veiligheid- terug wat beter in je vel voelen. De minerale poeders, concealers en blushes helpen je om de beste versie van jezelf naar voor brengen en fris voor de dag te blijven komen, ondanks de moeilijke omstandigheden.

LOVE CHARLIE

Ook de kale hoofdhuid is uiterst gevoelig, en hiervoor stel ik steeds de chemo mutsjes van Love Charlie voor. Je kan ook opteren voor een pruik, pet, hoed of sjaal, maar de mutsjes van Love Charlie zijn zo modieus, praktisch en een mooie afwisseling. Ik stel altijd voor om een pasmoment te boeken zodat we er in alle discretie me-time kunnen van maken, en ik veel interessante tips & tricks kan meegeven. ‘You may lose your hair but not your style’ is niet voor niks waar Love Charlie voor staat. 

 Een Love Charlie pasmoment wordt ook regelmatig samen met een make-up moment van Cent Pur Cent gedaan. Dubbel zo veel instant happy feelings!

ZORGMASSAGE

Een zorgmassage of herbalanceringsmassage is een massage zonder drukpunten, die wordt uitgevoerd door zachte en trage bewegingen. Het brengt vooral ontspanning en is een moment waar je even al je zorgen kan vergeten. 

 Het is fijn te werken met merken die dezelfde missie hebben! Dit maakt dat ik samen met Cent Pur Cent en Love Charlie vooral vrouwen (terug) laat genieten van hun vrouwelijkheid, ook in deze onzekere periode.

Ben jij iemand of ken jij iemand met kanker of chronische ziekte?
 Ik maak graag tijd voor jou.

 Maryline van Skinbar Latem 
 Apotheek Latem & Skinbar Latem 
 Maenhoutstraat 14 
9830 Sint-Martens-Latem 
 0475 366 026 
info@skinbarlatem.be 
www.skinbarlatem.be

Bonjour Chérie