Wat te doen bij een verbrande huid? 

De zon: onze warme vriend, maar soms ook een verraderlijke vijand. Ondanks onze beste inspanningen met SPF en zorgvuldige huidbescherming, kan de zon ons af en toe toch nog verrassen met een rode neus of schouders. Een goede verzorging na het zonnen is daarom zeker zo belangrijk als de bescherming voor en tijdens.

ontdek het hier

  • Glaciel Glow mask Cent Pur Cent
  • Fresh wave face scrub Cent Pur Cent
  • Body cream monoi

Tips

Voorkom huidkanker

We hebben de zon nodig voor Vitamine D. En zon op onze snoet, doet ons goed. Maar wees er je van bewust dat jezelf herhaaldelijk blootstellen aan de zon zonder bescherming, het risico op huidkanker kan verhogen. Gebruik daarom dagelijks producten met SPF, zoals onze Nomige Face Sunscreen SPF 50, om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.  Voorkomen is immers beter dan genezen!

Kalmeer met aftersun

Het allerbelangrijkste na het zonnen is je huid weer te kalmeren. Het Glaciel Glow Moisture Mask is rijk aan verkoelende en hydraterende ingrediënten zoals Aloë Vera, biedt directe verlichting en herstelt de huidbarrière. Ook een goed Sheet mask zoals het Masque Magique zit vol actieve en voedende ingrediënten die je huid verkoelen en voeden.

Hydrateer intensief

Zonnen droogt je huid uit. We moeten het vochtgehalte dus in balans proberen te houden. Gebruik daarom de Monoi Body Cream voor een diepe hydratatie van het lichaam. De exotische geur van monoi neemt je mee naar tropische bestemmingen, terwijl de rijke formule je huid voedt en verzacht.   

Voor je gelaat kan je dan weer beroep doen op:   

Le Visage en Rose: een zachte en herstellende olie op basis van rozenblaadjes.    

Bonheur du Jour of Wonder Cream om de huid weer voldoende vocht te geven.     

 Oh ja, het is ook belangrijk om voldoende te drinken tijdens en na het zonnen. Vooral water hé, geen cocktails. 😊 

Vergeet je lippen niet

Onze lippen zijn erg dun en erg gevoelig voor de zon.  Heel wat huidkankers komen trouwens binnen via de lippen. Bescherming is dus cruciaal. Gebruik daarom regelmatig onze Lipbalm SPF 50, voorzien van hyaluronzuur en cameliaboter, om uitdroging en verdere schade te voorkomen.  Deze Lipbalm behaalde trouwens een tweede podiumplaats tijdens de Dutch Beauty Awards 2023 in de categorie “Zon”. Zijn je lippen toch verband? Scrub ze dan lichtjes met een lipscrub om dode velletjes te verwijderen en hydrateer nadien met rijke en voedende Lip Oil

Note to self

Een verbrande huid is geen pretje, maar met de juiste zorg en producten van Cent Pur Cent kun je het herstelproces versnellen en je huid gezond houden. Denk eraan om je huid altijd te beschermen tegen de zon, hydrateer rijkelijk en geef het de aandacht die het verdient. 

Vraag aan Dr. Barbara Geusens:

Kunnen we veilig zonnebaden eigenlijk?  

Nee,  veilig zonnebaden bestaat eigenlijk niet. Mensen gaan dit niet graag lezen, ik weet het :-/ 

Het feit dat we bruin worden, is een teken dat we zonneschade hebben opgelopen. Vroeger dachten we dat we dan beter beschermd zouden zijn en dat onze huid ons daar van nature bij beschermd. Maar nu zijn de wetenschappers erachter dat het ‘bruiningsproces’ een reactie is op de schade die al geleden is. Het is in feite al te laat dan. 

Extra antioxidanten aan je zonnecrème toevoegen kunnen wél helpen om de vrije radicalen die vrijkomen tijdens blootstelling aan de zon, om deze op te vangen en te neutraliseren zodat de schade beperkt wordt. 

Wat zijn jouw aanbevelingen voor het verzorgen van de huid na blootstelling aan de zon? 

Bodylotions of aftersun met veel anti-oxidanten en verzachtende ingrediënten als bisabolol, panthenol, allantoïne, ... . Als je echt verbrand zou zijn dan helpt flamigel of flamazine. Ook tomaten opensnijden en op je verbrandde huid leggen helpt als huis-tuin-en keukenmiddel, door de hoge concentratie aan lycopeen die als antioxidant kunnen werken. 

Bonjour Chérie