Couleurs d'été

Eyeshadow palet

Een oogschaduw palette in de tinten van het kleurrijke design van Marylène Madou. Het palette bevat 4 kleuren: Coral, Blue, Purple en Fuchsia. Maak je klaar voor een opvallende, elegante zomerse oogmake-up look! Cent Pur Cent zal voor voldoende inspiratie aan ooglooks, make-up tutorials en video’s zorgen zodat je er vlot mee aan de slag kan! 

buy here

Coupe Soleil

Sunbrush SPF 50

De Coupe Soleil is een zelfdoserende sunbrush met los zonnepoeder. Het poeder is licht van textuur, geeft een natuurlijke dekking en is verrijkt met SPF50 voor een hoge zonnebescherming! De Coupe Soleil is verkrijgbaar in 2 tinten: 'light to medium' en 'medium to dark'. Het poeder biedt zowel UVB als UVA bescherming. Op de planning: Bovendien is het zonnepoeder refillable en dus nadien makkelijk zelf bij te vullen. Deze refills lanceren binnenkort en zullen apart te verkrijgen zijn.

buy heremore SPF info - click here

Fuchsia Furieux & Sourire d'été

Slim Lipstick

Krijg een matte finish en een vol kleureffect met de nieuwe Slim Lipsticks. De kleurafgifte is intens dankzij een hoog percentage pigmenten terwijl een unieke mix van lichte oliën de lippen perfect hydrateert. Bovendien bevat de formule geen siliconen! 

buy here

Mon Cheri, Pêche Fraiche & Miroir

SPF 50 Lipbalm

De lippenbalsem met SPF50 (UVB Protection) is verkrijgbaar in 3 verschillende tinten en beschermt de lippen optimaal tegen de zon. De formule is verrijkt met camelia boter, shea boter en hyaluronzuur. Deze samenstelling biedt niet enkel een ideale bescherming maar maakt de lippen ook zijdezacht en mooi! 

buy heremore SPF info - click here

The Floral Pochette

design by Marylène Madou

In deze couleurs d'été collectie wordt een exclusief limited edition make-up tas uitgebracht: The Floral Pochette. Een stijlvol en exclusief tasje in volledige Marylène Madou stijl om al jouw Cent Pur Cent make-up in te bewaren.

buy here

Palmier

Crème de la Crème

De gloednieuwe kaki-groene oogschaduw met een textuur van mousse voelt zijdezacht aan en dekt heel mooi de oogleden. Bovendien is het zeer makkelijk aan te brengen én te blenden. 

buy here

Twee creatieve onderneemsters uit Limburg gaan exclusieve collab aan. Belgische make-up expert Caroline Rigo, van het beauty label Cent Pur Cent, viert de start van de zomer samen met print-designer Marylène Madou. De twee onderneemsters uit Limburg slaan de handen trots in elkaar en creëren een gloednieuwe zomerse make-up collectie: couleurs d’été.

About Marylène Madou

Marylène is een Limburgse ontwerpster die bekendstaat om haar kleurrijke prints. Ze combineert in haar werk haar fascinatie voor fashion en interieur en haar liefde voor tekenen en schilderen. Ze ontwierp eerder al voor merken als Mayerline, JBC, La Bottega en Café Costume. 

Button text

About the design

Net zoals alle prints van Marylène is ook de print die ze ontwierp voor Cent Pur Cent zéér kleurrijk. Deze kleuren laten we terugkomen in de verschillende producten. Je gaat er niet naast kunnen kijken! Het zijn echte musthaves, designerlabel!  

About the collection

Caroline Rigo speelt haar expertise uit en ontwikkelt de meest mooie, pure en minerale make-up die ideaal is voor onder de zon. Creatief ontwerpster Marylène Madou voorziet op haar beurt deze nieuwe beauty producten van een kleurrijk, botanisch en stijlvol design. De zomercollectie bevat 5 producten. Sommigen in verschillende tinten of kleuren. 

VAN LEEG CANVAS TOT KLEURRIJK SAMENSPEL

Collabs gaan nooit vervelen, zeker niet als het om een Belgische collab gaat. Maar hoe kwam deze samenwerking tot stand? Wel, Caroline Rigo en Marylène Madou zijn beide toponderneemsters van Limburgse bodem en hebben een grote passie voor al wat te maken heeft met esthetiek en kleur. Meer nog, Caroline en Marylène delen een gezamenlijk startpunt, namelijk een leeg canvas dat ze omtoveren tot iets unieks met een penseel in de hand.

"Kleur is altijd heel erg belangrijk geweest in mijn ontwerpen en mijn interesse in make-up is daar zeker een gevolg van. Ik zeg soms al lachend 'Ik verf ook graag mijn gezicht.'
Een leuk oogschaduw palette kan ik zelden laten liggen en goed voor de dag komen is verbonden aan mijn job in de mode, maar vind ik ook vanzelfsprekend. Ik leerde Cent Pur Cent kunnen via Caroline zelf, doordat ik als jonge onderneemster enkele malen in contact kwam met haar impressionant verhaal.
Dat onze paden elkaar nu kruisen in deze kleurrijke collab, vind ik dus fantastisch. Een make-up lijn omhult met mijn prints in leuke kleuren, dat is stiekem wel iets waar ik al van droomde."


— Marylène Madou 

Here comes the sun

UV-watte ? De zon schijnt … Onze weerman Frank Deboosere waarschuwt voor het hoge UV-gehalte en de hoge UV-A en UV-B stralen en jij denkt bij jezelf UV-watte? 

Laten we eerst even uitleggen welke soorten UV-stralen er zijn en wat ze nu juist doen. Eén is zeker: alle stralingen zijn slecht voor je huid, de ene al wat meer als de andere. UV straling, ofwel ultraviolette straling kan je opdelen in 3 types: 

SPF IS MY BFF

Er bestaan 2 soorten UV filters die je huid beschermen, chemische en minerale filters. Is de ene dan beter dan de andere horen we je al vragen?
Wel, dat is niet het geval, ze werken enkel op een andere manier.

Chemische filters zijn meestal te vinden in een crème formule. Ze trekken in de huid en leggen een soort laagje van spiegels op de huid die het licht weerkaatsen.

Zinkoxide en titaniumdioxide zijn twee bekende minerale filters die je ook terugvindt in onze losse minerale poeders. Uit onderzoek is gebleken dat beide filters even effectief zijn. Vaak worden ze in eenzelfde product gecombineerd om de mate van UV bescherming te optimaliseren.  

Girls just wanna have sun!

Hoe kan je én make-up dragen én tegelijk optimaal beschermd zijn?

De vuistregel is eigenlijk dat je laatste laag op je huid steeds je zonbescherming moet zijn, zowel in je verzorging als in je make-up.

In je verzorging is het ook altijd beter om een dagcrème te dragen en daarover pas een zonnebescherming. De reden hiervoor is dat een dagcrème steeds een bepaald doel heeft voor je huid (diepe hydratatie, anti-aging, tegen acné,..), en zo beter zal werken.
Wetende dat de SPF toch ‘verdwenen’ is na 2 uur, kan je investeren in een goede dagcrème én een zonbeschermingsproduct dat je om de 2 uur kan aanbrengen.
Na je verzorging kan je beginnen met je make-up. De Loose Mineral Foundation heeft door gebruik van de mineralen zinkoxide en titaniumdioxide een SPF van 20.
Voor niet zonnige dagen is dit voldoende, de mineralen werken als spiegeltjes op de huid en weerkaatsen de UV-A en UV-B stralen.
Op zeer zonnige dagen waar je langere uren in de zon spendeert ben je er bij gebaat om je SPF om de 2 uur opnieuw aan te brengen.

Een crème over je make-up is niet zo vanzelfsprekend en een extra laag foundation is ook niet ideaal.

Wat kan je dan wel doen? Je kan kiezen om de Coupe Soleil SPF50 te gebruiken over je make-up of gewoon rechtstreeks op je ‘blote’ huid. De zelfdoserende en refillable sunbrush is een combinatie van minerale en chemische filters om zo een optimale bescherming te geven. Daarnaast is het ook nog eens super easy om regelmatig opnieuw aan te brengen.


Dus, laat die terrasjes en rosékes maar komen! Je neemt de sunbrush gemakkelijk mee in je handtas. Click & protect! Klik om het poeder te doseren en gebruik de borstel om het product over je hele gezicht aan te brengen, dit kan zowel over als onder je make-up. 

buy here