Wat moet je doen tegen droge lippen?

“Niet likken!” Een tip die mama’s vaker geven aan hun kleintjes als ze al last hebben van droge lippen. En inderdaad, dat is iets wat je best niet doet. Je speeksel bevat immers zuren die de dunne huid van de lippen extra gaat irriteren en nog brozer maakt.

 Wat kan je wel doen om snel weer malse, sappige en volle lippen te krijgen? Wij lijsten het graag voor je op.

droge huid

Scrub je lippen regelmatig

Bij droge lippen horen vaak vervelende velletjes. Probeer er niet aan te trekken of aan te bijten, want dat kan wondjes veroorzaken. Scrub de velletjes eerder weg meteen natuurlijke rijstscrub. De rijstkorreltjes in de scrub zorgen voor een zachte peeling en laten je lippen heerlijk zacht en vol achter. Doe een beetje scrub op je lippen en masseer met ronddraaiende bewegingen. Je kan dit zo vaak als je wil herhalen. 

primer lips

Bereid je lippen voor met een lip primer

Zet nadien onze lipprimer in een dun laagje op je lippen. Je lippen voelen meteen zachter aan en ogen voller. Extra voordeel? Je lipstick blijft veel langer zitten en loopt niet uit. Steek dit potje in je handtas, zodat je altijd en overal je lippen kan hydrateren.

droge huid

Word betoverd door de Nourishing Miracle Stick

Ga je op skivakantie? Heb je kloven, droge lippen of koortsblaren? Breng dan een beetje van onze Nourishing Miracle Stick aan op de droge plekken. Deze stick zorgt voor een magische beautyverzorging dankzij de rijke aanwezigheid van Macadamia-olie, rozenbottelolie, arganolie, jasmijnwas en cacaoboter. In 1-2-3 verdwijnen de wondjes als sneeuw voor de zon.

Finishing touch met een lipgloss of Lipoil

Als je lippen droog zijn, kan je beter kiezen voor lipgloss of lipolie om ze wat glans te geven. Een droge lipstick zal de lippen nog extra uitdrogen. Onze magische lippenolie combineert de oude Oosterse geschiedenis met nieuwe samenstellingen; de perfecte formule voor mooie, glanzende én gezonde lippen. In een paar seconden reageert deze olie op de unieke chemie van de huid, waardoor je een vleugje natuurlijke kleur krijgt met een elegante, glanzende afwerking. En vergeet je lippen zeker ook niet in te smeren met een SPF. Je kan hiervoor ook onze Highprotecting Lipbalms met SPF gebruiken. Zo ben je zeker dat je goed beschermd bent tegen de zon.

Featured collection

Bonjour Chérie