Wat doet een serum?  

Een serum is een huidverzorgingsproduct dat is ontworpen om specifieke huidproblemen aan te pakken en te verbeteren. Het heeft een lichte, vloeibare consistentie en bevat een geconcentreerde formule van actieve ingrediënten zoals vitamines, antioxidanten, peptiden en hyaluronzuur. 

Het doel van een serum is om diep in de huid door te dringen en gerichte resultaten te bieden. Afhankelijk van de formulering kan een serum verschillende functies hebben, zoals hydratatie, versteviging, helderheid, anti-aging, vermindering van pigmentvlekken of het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. 

Wanneer gebruik je een serum?  

Het wordt aanbevolen om een serum vóór een dag- of nachtcrème aan te brengen omdat het een lichtere textuur heeft en de actieve ingrediënten snel en diep in de huid kunnen doordringen. Een serum kan een extra laag van gerichte verzorging bieden en de effectiviteit van andere huidverzorgingsproducten, zoals een dag- of nachtcrème, versterken. Een serum kan helpen om specifieke problemen aan te pakken die je wilt verbeteren, terwijl een dag- of nachtcrème meer algemene hydratatie en bescherming biedt. 

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle serums hetzelfde zijn, en het is essentieel om er een te kiezen die past bij jouw specifieke huidtype en huidproblemen. Het kan nuttig zijn om advies te vragen aan een dermatoloog of huidverzorgingsspecialist om het juiste serum voor jouw behoeften te vinden. 

Wat is het verschil tussen een serum en dag- of nachtcrème?  

  • Het verschil tussen een dagserum en een dagcrème zit voornamelijk in hun formulering, textuur en het doel waarvoor ze worden gebruikt. 

    Een dagserum is een huidverzorgingsproduct met een lichtere textuur en een hogere concentratie aan actieve ingrediënten. Het is ontworpen om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals hydratatie, versteviging, helderheid, anti-aging, vermindering van pigmentvlekken of het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het doel van een dag- of nachtserum is om diep in de huid door te dringen en gerichte resultaten te bieden. Een dagserum wordt meestal als eerste aangebracht na het reinigen van de huid, vóór andere huidverzorgingsproducten zoals een crème. 

  • bakuchiol

    Een dag- of nachtcrème daarentegen heeft een dikkere textuur en bevat ingrediënten die de huid hydrateren, voeden en beschermen. Het is bedoeld om de huid gedurende de dag te hydrateren en te verzorgen, en het kan ook bescherming bieden tegen schadelijke UV-stralen door het bevatten van een zonnebrandcrème (SPF). Dagcrèmes kunnen ook andere voordelen hebben, zoals het verminderen van roodheid, het verbeteren van de textuur van de huid en het bieden van antioxidante bescherming. Over het algemeen is een dag- of nachtcrème bedoeld voor een meer algemene hydratatie en bescherming van de huid. 

    Het gebruik van zowel een dagserum als een dagcrème in je huidverzorgingsroutine kan complementair zijn. Een serum kan specifieke problemen aanpakken die je wilt verbeteren, terwijl een dagcrème zorgt voor algemene hydratatie en bescherming gedurende de dag. Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze tussen een dagserum en een dagcrème afhangt van jouw individuele behoeften en huidtype. 

Dag- en nachtserum

Actieve ingrediënten

Olijfolie-extract: anti-aging, versteviging 

Cactusvijgelixir: verzachtend, kalmerend, hydraterend 

Vlierbessenextract: anti-aging en glow 

Calendula-extract: herstellend voor de huid 

Voordelen

Normale & droge huid 

Hydraterend 

Voedend 

Comfortabel 

Anti-aging 

Kalmerend 

Hoe te gebruiken?

Reinig de huid.  Breng 2 à 3 kleine pompjes aan op je gelaat. Werk daarna af met een nachtcrème. 

Shop skincare

Bonjour Chérie