Waarom moet ik mijn lippen beschermen met SPF?

Veel mensen smeren zich dagelijks in met een zonnecrème. Het gelaat, de rug, de schouders, de armen en de decolleté worden meermaals per dag ingesmeerd... maar velen vergeten hun lippen te beschermen.  

SPF

Het beschermen van je lippen met een lippenbalsem met SPF (Sun Protection Factor) is belangrijk omdat je lippen ook gevoelig zijn voor schade door de zon. De huid op je lippen is dunner en bevat minder melanine, het pigment dat de huid beschermt tegen de zon.

Daarom zijn je lippen kwetsbaarder voor verbranding en andere schade veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Heel wat kankers worden veroorzaakt door het niet beschermen van de lippen.  

Fysieke barrière 

Door een lippenbalsem met SPF te gebruiken, creëer je een fysieke barrière op je lippen die de schadelijke UV-stralen van de zon blokkeert. Dit helpt om zonnebrand, verkleuring, uitdroging en andere schade aan je lippen te voorkomen. Het helpt ook om de lippen gehydrateerd te houden, omdat veel lippenbalsems met SPF ook vocht inbrengende ingrediënten bevatten

Het is belangrijk om te onthouden dat de zon schadelijk kan zijn, zelfs op bewolkte dagen of in de winter. Daarom is het verstandig om het hele jaar door een lippenbalsem met SPF te gebruiken om je lippen te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. 

SPF collectie

Bonjour Chérie