SOS Rode huid

Een rode huid kan soms een uitdaging zijn bij het streven naar een egale teint. Gelukkig biedt onze wereld van make-up een aantal handige oplossingen, en één daarvan is het gebruik van primers.

Met onze nieuwe make-upprimers geven we jou tips tegen roodheden om zo een stralende huid te bereiken.

Shop de primer

Welke primer past nu bij mij?

Ontdek welke primer het beste bij jouw huid past en maak rode wangen verleden tijd! Doe de Prime Time quiz.

Naar de Quiz

Voor & Na

Wat veroorzaakt rode huid?  

Voordat we ingaan op het gebruik van primers, is het belangrijk om te begrijpen wat die rode huid nu juist veroorzaakt. Dit kan variëren van gevoeligheid en irritatie tot blozen en ontstekingen. Ongeacht de oorzaak, kan een goede primer fungeren als een basislaag om de roodheid te neutraliseren en een egale teint te creëren.

Kies de juiste primer:

Niet alle primers zijn gelijk, en het is essentieel om een primer te kiezen die specifiek is ontworpen om roodheid te verminderen. Zoek naar primers die groene tinten bevatten, omdat groen het tegenovergestelde is van rood in het kleurenwiel. Dit helpt om de rode ondertonen in de huid te neutraliseren. Onze twee nieuwe anti-redness primers liquid en loose powder zijn hiervoor dus perfecte bondgenoten.

Onze Anti-Redness primer is ideaal voor mensen met roodheden, rosacea of een reactieve huid. Dankzij de ingekapselde pigmenten neutraliseert deze primer roodheden terwijl het zich aanpast aan de natuurlijke teint van de huid. Bovendien zal het tijgergras in de formule na verloop van tijd helpen om de roodheden te verminderen

Heb je last van extreme roodheden die gedurende de dag zichtbaar blijven onder je make-up? Dan is onze Anti-Redness Loose Powder de perfecte oplossing als finishing touch. Deze kleurcorrigerende poeder corrigeert de huid als laatste laag en zorgt ervoor dat je make-up op zijn plaats blijft zitten, waardoor je er de hele dag stralend uitziet.

anti-redness liquid & loose primers Cent Pur Cent

Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die vaak wordt gekenmerkt door roodheid in het gezicht, vooral op de wangen en neus. Het kan ook leiden tot ontstekingen en puistjes, waardoor het niet alleen fysiek ongemak veroorzaakt, maar ook emotioneel belastend kan zijn. Het is belangrijk om milde en kalmerende producten te gebruiken om de huid te verzorgen.

Voorkomen is beter dan genezen

Als je rosacea hebt, zijn er verschillende manieren om de symptomen te beheersen:

Vermijd triggers: Hitte, stress, pittig eten en alcohol kunnen rosacea verergeren.

Bescherm je huid: Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge SPF.

Milde huidverzorging: Kies voor producten speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om te weten welke ingrediënten je moet vermijden in huidverzorgingsproducten en make-up. Blijf weg van agressieve exfolianten, alcoholhoudende toners en producten met synthetische geuren. Ingrediënten zoals alcohol, menthol, eucalyptusolie en geurstoffen kunnen de huid irriteren en rosacea verergeren.

Zoek naar producten met kalmerende ingrediënten zoals niacinamide, azelaïnezuur en allantoïne. Deze ingrediënten kunnen roodheid verminderen en de huidbarrière versterken. (onze anti-redness primer bevat niacinamide en tijgergras)

Goede reiniging

Een goede reiniging van de huid is zeer belangrijk. Reinig dus 2x per dag je huid ’s morgens en ’s avonds.  En pas een dubbel cleansing toe. Let er op dat er geen parfum in de producten zit.

Ook voeding en drank kunnen een grote invloed hebben op rosacea. Het is belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen en dranken je beter kunt vermijden en welke juist gunstig kunnen zijn voor je huidconditie. 

Wat moet je vermijden?

Pittig eten: kruidige gerechten kunnen de bloedvaten verwijden en zo roodheid en opvlammingen veroorzaken.

Hete dranken: Hete koffie, thee en soep kunnen vergelijkbare effecten hebben als pittig eten.

Alcohol: Vooral rode wijn, bier, bourbon, gin, wodka en champagne staan erom bekend dat ze rosacea-symptomen kunnen verergeren.

Zuivelproducten: Sommige mensen merken dat hun rosacea verergert na het consumeren van zuivelproducten.

Voeding die positief kan werken:

Omega-3 rijke voeding: Vis zoals zalm en makreel, lijnzaad en walnoten kunnen ontstekingsremmend werken.

Vezelrijke voeding: Groenten, fruit en volkoren producten kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Antioxidant-Rijke voeding: Bessen, groene bladgroenten en noten bevatten antioxidanten die de huid kunnen beschermen.

Groene thee: Rijk aan antioxidanten, kan groene thee helpen ontstekingen te verminderen en de huid te beschermen.

Water: Voldoende water drinken is cruciaal voor een gezonde huid. Het helpt de huid gehydrateerd te houden en afvalstoffen te verwijderen.

 

Hoe gebruik je de Anti-Redness primer?

Bereid je huid voor

Start met een schone en gehydrateerde huid. Gebruik indien nodig een milde moisturizer om je huid te voeden.

Kies de juiste hoeveelheid

Neem een kleine hoeveelheid van onze anti-redness primer op je vingertoppen of op je Primer Brush. Een kleine hoeveelheid is vaak voldoende om de roodheid te verminderen.

Aanbrengen op de rode gebieden

Breng de primer gericht aan op de gebieden met roodheid, zoals de wangen, neus en kin. Dep de primer zachtjes op de huid en vermijd wrijven, wat de roodheid kan verergeren.

Blend goed uit

Zorg ervoor dat je de primer gelijkmatig uitblendt, zodat er geen groene tinten zichtbaar zijn. De primer moet zich naadloos vermengen met je natuurlijke huidskleur.

Vervolg met make-up

Nadat de primer is aangebracht, kun je doorgaan met het aanbrengen van foundation en andere make-upproducten zoals gebruikelijk. De primer vormt een ideale basis voor een langdurige en vlekkeloze make-upapplicatie.

Anti-redness Loose Powder aanbrengen

Naargelang het de graad van de roodheden, kan je de liquid primer gebruiken in combinatie met het losse poeder.

Laat de vloeibare primer even drogen voordat je doorgaat met het aanbrengen van het losse poeder. Dit zorgt ervoor dat beide primers goed kunnen hechten. 

Gebruik een make-upkwast om een kleine hoeveelheid los anti-roodheid poeder op te nemen. Dit poeder kan extra dekking bieden en helpen om de vloeibare primer te setten. 

Zachtjes aanbrengen over de vloeibare primer: Dep het losse poeder zachtjes over de gebieden waar je de vloeibare primer hebt aangebracht. Het poeder zal helpen om de groene tinten te fixeren en een langdurige dekking te bieden. 

Als er overtollig poeder aanwezig is, blend het dan voorzichtig uit met een make-up spons of kwast om een natuurlijke finish te behouden. 

Je kan dit ook doen nadat je je make-up hebt aangebracht. Je kan het poeder ook alleen gebruiken als je wil.  

Bonjour Chérie