Lenteschoonmaak: Hoe maak ik mijn penselen proper? 

Heb jij ook al de lentekriebels? Wil jij je huis helemaal uitmesten en van boven tot onder doen blinken? 

Laten we beginnen met onze make-uppenselen een grondige beurt te geven. 

Hier leer je hoe het moet. 

Bekijk hier alle penselen

Stap 1: Het voorbereiden van je penseel

Begin met het natmaken van je penseel onder lauw stromend water. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, aangezien dit de borstelharen kan beschadigen.

Stap 2: Het inzepen van je borstel

Breng je natte borstel in contact met de Cent Pur Cent Brush Soap.
Deze zeep is speciaal samengesteld om make-up resten effectief te verwijderen.

Stap 3: Reinigen

Maak zachte cirkelvormige bewegingen met je ingezeepte borstel op de Cent Pur Cent Cleansing Pad. Deze pad heeft een textuur die helpt bij het diep reinigen van de borstelharen en het verwijderen van alle opgebouwde make-up.

Stap 4: Uitspoelen

Spoel je penseel grondig uit onder lauw water. Zorg ervoor dat alle zeepresten verwijderd zijn. Knijp vervolgens zachtjes het water uit de borstelharen om overtollig vocht te verwijderen.

face towel

Stap 5: Het drogen van de borstel

Leg je borstel neer op een schone handdoek en wrijf het voorzichtig droog. Dit helpt bij het verwijderen van het laatste beetje vocht en het behouden van de vorm van je borstel.

Stap 6: Perfecte droogmethode

Om de levensduur van je penselen te verlengen, is het belangrijk om ze te laten drogen met de haartjes naar beneden gericht. Dit voorkomt dat er water in de ferrule (het metalen deel dat de borstelharen bij elkaar houdt) loopt, waardoor de lijm kan loslaten en de haartjes kunnen uitvallen.

Kwasten

Bonjour Chérie