Daar is de lente, daar is de zon! 

Joepie! De lente is weer aangebroken. Een heerlijk seizoen vol met bloesems, bloemen en stilaan wat warmer weer. Maar naast het genieten van het buitenleven, is het ook belangrijk om onze huid te beschermen tegen de zon. Met de lentezon die opkomt, is het essentieel om de juiste SPF-bescherming te dragen om onze huid gezond en stralend te houden. Want die eerste zonnestralen, kunnen soms ook venijnig zijn.

Het is niet altijd makkelijk om jezelf eraan te herinneren om zonnecrème te gebruiken, vooral niet wanneer het koude weer achter ons ligt en we ons minder bewust zijn van de schadelijke UV-stralen. Maar zonnecrème is een must, het hele jaar door, en in de lente des te meer.  

Effecten van UV-stralen op de huid 

 • Verbranding van de huid

  Blootstelling aan UVB-stralen kan leiden tot zonnebrand, wat kan variëren van mild tot ernstig. Dit kan leiden tot roodheid, pijn en schilfering van de huid. Herhaalde blootstelling aan zonnebrand kan ook de kans op huidkanker vergroten. 

 • Veroudering van de huid

  Langdurige blootstelling aan UVA-stralen kan leiden tot veroudering van de huid, zoals rimpels, fijne lijntjes, droge huid en ouderdomsvlekken. Dit komt doordat UVA-stralen diep doordringen in de huid en schade kunnen veroorzaken aan het collageen en de elastine vezels die de huid stevig en elastisch houden.

 • Verhoogd risico op huidkanker

  Blootstelling aan UV-stralen is een van de belangrijkste oorzaken van huidkanker. Het kan leiden tot beschadiging van het DNA van de huidcellen, wat op lange termijn kan leiden tot huidkanker. 

 • Oogschade

  UV-stralen kunnen ook schade veroorzaken aan de ogen, zoals fotokeratitis, cataract en maculadegeneratie. Dit kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen en andere oogaandoeningen. 

minerale make up

Bescherming is belangrijk 

Er zijn verschillende manieren om je huid te beschermen, maar de makkelijkste manier is door het gebruik van make-up met SPF. Tegenwoordig zijn er tal van make-up producten op de markt die SPF-bescherming bieden, van foundations tot poeders en lippenbalsems. Het is wel belangrijk om te weten dat de hoeveelheid SPF-bescherming in make-up meestal niet voldoende is om volledige bescherming te bieden, dus check goed wat je gebruikt en vergeet niet om extra zonnebrandcrème aan te brengen, na je dagcrème, als je langdurig buiten bent. 

 

Het is ook belangrijk om te kiezen voor make-up producten die zachte ingrediënten bevatten en geschikt zijn voor jouw huidtype. Voor degenen met een gevoelige huid, kan het gebruik van producten met chemische SPF-bescherming irritaties veroorzaken. In dit geval is het beter om te kiezen voor producten met fysieke SPF-bescherming, zoals zinkoxide en titaniumdioxide. Denk aan onze minerale poeders.  

minerale make up

Hoe moet je je huid beschermen?

Naast het gebruik van make-up met SPF is het ook belangrijk om andere voorzorgsmaatregelen te nemen om je huid te beschermen tegen de zon.  

Vermijd bijvoorbeeld het zonnebaden in volle zon tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags, wanneer de zon het sterkst is.  

Draag ook beschermende kleding zoals hoeden en lange mouwen, en gebruik altijd een zonnebril om je ogen te beschermen. 

Tot slot is hydratatie ook belangrijk voor een gezonde en stralende huid. Drink voldoende water en gebruik een vochtinbrengende crème om je huid gehydrateerd te houden.  

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je genieten van de prachtige lentezon terwijl je je huid beschermt en gezond houdt. 

Ontdek hier de producten die je beschermen binnen ons gamma:  

Bonjour Chérie