Zoekresultaten 0

“Waarom zouden mensen moeten kiezen tussen wat mooi en goed voor hen is?”

12.10.2020

Donderdag 15 oktober is het Dag tegen Kanker.  De hele maand oktober worden er sensibiliseringsacties gehouden voor screening en preventie. Maar vaak worden de mensen die strijden vergeten. De Limburgse onderneemster Caroline Rigo (37) van Rigorgeous bracht 4 jaar geleden het minerale make-up merk Cent Pur Cent op de markt.  Deze gezonde en natuurlijke producten zijn te koop bij de apotheek en bieden de strijders vaak een portie zelfvertrouwen en vrouwelijkheid.

 

 “Als iemand zich slecht voelt, dan kan een beetje blush of een extra laagje poeder vaak wonderen doen.”

“We werken voornamelijk met losse poeders, dus met de meest natuurlijke mineralen en ingrediënten. The pure stuff, zeg maar. Dat zijn sowieso natuurlijke ingrediënten als zink, titanium, ijzer en mica. Deze poeders bevatten geen talk, parfum of andere olie, waar de huid op kan reageren.  Want de chemobehandelingen doen je huid sowieso veranderen.  Het droogt de huid uit en maakt het heel gevoelig. Daardoor kan het zijn dat mensen reageren op andere soorten make-up of bepaalde ingrediënten. Bij onze producten is dat veel minder het geval,” legt Rigo uit.

“Als je vecht tegen kanker zie je af natuurlijk.  Een beetje blush of een laagje poeder geeft al snel een gezondere blos en uitstraling. Als je je niet goed in je vel voelt, kan wat make-up vaak wonderen doen op psychologisch vlak.  Zeker voor dames die hun haar en wenkbrauwen verliezen, kan make-up een oplossing bieden.  Ik kreeg vaak mensen met gevoelige huiden in mijn make-upstoel, ook mensen met kanker. Ze kloegen vaak dat er geen enkel make-upmerk was dat ze konden verdragen. Ofwel dat het niet mooi was. Ik vond dat onrechtvaardig. Waarom zouden mensen moeten kiezen tussen wat mooi en goed voor hen is?”

BEREIKBAARHEID

“We staan bekend om onze bereikbaarheid. Dat is door de lockdown nog meer zo gegroeid.   Toch merken we dat mensen met kanker de drempel vaak nog wat hoog vinden om ons te contacteren. Daarom bieden we op 15 oktober de mogelijkheid aan om online persoonlijk advies te vragen aan onze visagisten. Ze helpen graag bij het uitkiezen van de juiste producten en antwoorden met plezier op alle vragen die er zouden zijn rond het gebruik van make-up tijdens chemobehandelingen.  In “normale omstandigheden” zouden we het advies 1-op-1 live doen, maar in deze periode, willen we natuurlijk geen extra risico’s nemen. Dus gaan we voor de virtuele weg,” lacht Caroline.

 

Vragen over minerale make-up en chemo?  Aarzel niet ons te contacteren via info@centpurcent.com

Join the Powdercult!

#Powdercult

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram