HEALTHY, MINERAL MAKE-UP

Dag tegen Kanker

Section
Section


Caroline Rigo zorgt met haar welbekend beauty label Cent Pur Cent voor de meest zachte en minerale make-up geschikt voor de meest gevoelige huidtypes. Haar doel? Iedere vrouw laten stralen door middel van gezonde make-up! Ook die vrouwen die strijden tegen kanker, want door chemobehandeling en andere medicijnen kan de huid sterk veranderen, uitdrogen en erg dun worden. Donderdag 21 oktober is het Dag tegen Kanker en daarom hebben we een aantal vechters eens extra in de watten gelegd met extra tips and tricks in hun make-upritueel.

Liesbet

Ik ben Liesbet, 38 jaar en mama van 2 flinke jongens. Ik werk als zelfstandige Logopedist in mijn eigen praktijk. Op 26 augustus 2021 kreeg ik te horen dat ik borstkanker heb, uitgezaaid naar het bot en de lymfeklieren. Het nieuws sloeg in als een donderslag bij heldere hemel. Ik dacht dit kan mij nu toch niet overkomen… Een paar weken ervoor had ik een klein hard plekje gevoeld in mijn borst. Ik dacht eerst,… och het zal wel niks zijn…Het duurde een week ofzo voor ik mezelf ervan overtuigd had dit ik toch naar de huisarts moest gaan. De huisarts stuurde me onmiddellijk door voor een radiologisch onderzoek. Nog steeds dacht ik, ach het zal wel niks zijn,… De radioloog begon na de echo druk heen en weer te lopen en zei tegen mij: “Je mag naar huis gaan vandaag, maar ik denk dat je morgen terug moet komen. ” Toch wat ongerust ging ik naar huis. Het zag er niet goed uit… aan de vorm te zien was het letsel kwaadaardig. Maar uitsluitsel kwam pas na de biopsie, de MRI en de PET scan. Momenteel heb ik 3 chemobeurten achter de rug. Ik hou me vast aan het feit dat mijn lijf nog jong en sterk is. Het is een misconceptie dat kanker een gevecht is. Dat is het niet, het is ondergaan en hopen… hopen dat het goed komt. Geheel onverwacht heeft chemo ook heel veel prettige bijwerkingen. Althans, zo voel ik het. Mijn huis is omgetoverd naar een kleine bloemenwinkel. Zo mooi! Onaangekondigde bezoekjes van vrienden, kennissen, collega’s, buren,…. Lieve berichtjes, en leuke verwenmomenten zoals vandaag… Mijn lieve schoonheidspecialiste Rosaly Bettens schreef me in voor deze verwendag. Ik wil ‘mooi’ blijven voor mijn kinderen en voor mijn man. Ik wil niet wegglijden en mezelf laten hangen. Ik wil vooruit, op weg naar genezing. Daarom is make-up voor mij persoonlijk een belangrijk onderdeel van mijn behandeling. De verwendag was een zalige belevenis. Isabelle en Carrie maakten het voor mij heel gemakkelijk om mij op mijn gemak te voelen. Ik mocht zelf de look kiezen en ik koos ervoor om het accent op mijn ogen te leggen. De producten van Cent Pur Cent kende ik al. Ze zijn eigenlijk het verlengde van je gelaatsverzorging. Heel licht op de huid en ademend. Zo voelen ze ook echt. Bovendien zijn alle producten zo natuurlijk mogelijk . Het is daarom ook een makkelijke keuze om Cent Pur Cent te gebruiken, zeker tijdens mijn chemo behandeling. Cent Pur Cent is een op en top vrouwelijk merk. Ik raad de producten van Cent Pur Cent aan, aan iedereen die zich op en top vrouw wil voelen! Mijn favoriete lipstick herinnert me er ook aan om te genieten van elk moment hier en nu: La vie en rose!

Elise

Vorig jaar in juli ben ik 28 geworden en rond eind oktober/begin november, voelde ik een harde bol, net boven mijn rechtertepel. Ik dacht ’28, dat zijn gewoon hormonen’.... Op 12 november had ik een afspraak bij mijn huisdokter. Ik toonde het bolletje en ook hij dacht aanvankelijk niet dat het iets onoverkomelijk zou zijn. Nadien volgde nog een echo en een punctie en was het afwachten op de uitslag hievan. Het was er op of eronder. Ik geef toe, ik was (en ben) bang. Diezelfde week werd ik op mijn werk ontslagen, ze zagen de buit hangen… Verdikt: Borstkanker. Ondertussen werk ik weer op mijn eerste werk (waar ik 2 jaar gewerkt heb), nu in een 4/5e-regime. Het is veel, maar mijn werk geeft mij zo veel energie. Het staat bij mij dus niet ter discussie om mijn werk op te geven. Nu, ik kan de toekomst niet voorspellen, maar ik doe uiteraard mijn best. Op het moment van de feiten was ik een half jaar samen met mijn huidige vriend, ik huppelde door het leven en was optimistisch en immer vrolijk. De behandeling en het idee van kanker te hebben hebben eerst het fysieke vooral beïnvloed en later ook het mentale. Mentaal is er iets volledig gekraakt: ik ben 29 jaar, mijn borst is/was ziek, ik was kaal (begint terug te groeien, trager dan ik zou willen), ik zit in de menopauze (de komende 5 jaar normaal) en mijn lichaam voelt daardoor aan als eentje van iemand van 70 jaar. De verwendag liet mij weer heel even vrouw voelen, want ook al groeit haar terug, beeld je je eens kaal in als vrouw. Het is een verschrikkelijk gevoel. Mijn huid is veel veranderd door mijn behandeling, de make-up van Cent Pur Cent voelde zo licht aan en alles werd zo goed uitgelegd. Ik schmink me normaal nooit, maar had dit wel even nodig. Ik kende de producten helemaal niet, maar de doorslag was voor mij het feit dat alles natuurlijk is. In mijn ogen draagt natuurlijke make-up bij aan een betere maatschappij en een beter leven. Ik heb een blog bijgehouden: My road to recovery (elisewllms.blogspot.com) ; ik probeer zo veel mogelijk te noteren, want mijn geheugen is een zeef door de chemo. Nog eens super bedankt, want ik denk niet dat ik dit genoeg kan zeggen. Het is zo lang geleden dat ik me weer even vrouw voelde en me mooi kon voelen en dat deed zo veel deugd!

Julie

Mijn borstkanker werd vastgesteld nadat ik het typische bolletje in de borst had ontdekt. Dan volgde een behandeling van anderhalfjaar met medicatie, operatie, chemo en bestralingen. Vooral de chemo heeft een grote impact, zowel mentaal als fysiek. Je haar valt heel snel uit en je lichaam wordt volledig uitgeput. Gelukkig kan ik op heel veel steun rekenen van mijn man en mijn kinderen. Verder heb ik enorm veel steun en vriendschap gekregen van vrienden en collega's. Een collega heeft me ingeschreven voor de verwendag. Café Beauté en Cent Pur Cent hebben me echt in de watten gelegd. Het resultaat mocht er ook zijn! De producten voelden heel natuurlijk aan op de huid en gaven me een 'naturel' look. Zeker een aanrader. Ik kende de producten niet zelf, maar collega's en vriendinnen wel en die zijn allemaal heel tevreden van Cent Pur Cent. Ik ben helemaal overtuigd!

Liesbet

Ik ben Liesbet, 38 jaar en mama van 2 flinke jongens. Ik werk als zelfstandige Logopedist in mijn eigen praktijk. Op 26 augustus 2021 kreeg ik te horen dat ik borstkanker heb, uitgezaaid naar het bot en de lymfeklieren. Het nieuws sloeg in als een donderslag bij heldere hemel. Ik dacht dit kan mij nu toch niet overkomen… 

Een paar weken ervoor had ik een klein hard plekje gevoeld in mijn borst. Ik dacht eerst,… och het zal wel niks zijn…Het duurde een week ofzo voor ik mezelf ervan overtuigd had dit ik toch naar de huisarts moest gaan.
De huisarts stuurde me onmiddellijk door voor een radiologisch onderzoek. Nog steeds dacht ik, ach het zal wel niks zijn,… De radioloog begon na de echo druk heen en weer te lopen en zei tegen mij: “Je mag naar huis gaan vandaag, maar ik denk dat je morgen terug moet komen.
” Toch wat ongerust ging ik naar huis.

Het zag er niet goed uit… aan de vorm te zien was het letsel kwaadaardig. Maar uitsluitsel kwam pas na de biopsie, de MRI en de PET scan. Momenteel heb ik 3 chemobeurten achter de rug. Ik hou me vast aan het feit dat mijn lijf nog jong en sterk is. Het is een misconceptie dat kanker een gevecht is. Dat is het niet, het is ondergaan en hopen… hopen dat het goed komt.

Geheel onverwacht heeft chemo ook heel veel prettige bijwerkingen. Althans, zo voel ik het. Mijn huis is omgetoverd naar een kleine bloemenwinkel. Zo mooi! Onaangekondigde bezoekjes van vrienden, kennissen, collega’s, buren,…. Lieve berichtjes, en leuke verwenmomenten zoals vandaag…
Mijn lieve schoonheidspecialiste Rosaly Bettens schreef me in voor deze verwendag. Ik wil ‘mooi’ blijven voor mijn kinderen en voor mijn man. Ik wil niet wegglijden en mezelf laten hangen. Ik wil vooruit, op weg naar genezing.
Daarom is make-up voor mij persoonlijk een belangrijk onderdeel van mijn behandeling.

De verwendag was een zalige belevenis. Isabelle en Carrie maakten het voor mij heel gemakkelijk om mij op mijn gemak te voelen. Ik mocht zelf de look kiezen en ik koos ervoor om het accent op mijn ogen te leggen. De producten van Cent Pur Cent kende ik al. Ze zijn eigenlijk het verlengde van je gelaatsverzorging. Heel licht op de huid en ademend. Zo voelen ze ook echt.
Bovendien zijn alle producten zo natuurlijk mogelijk . Het is daarom ook een makkelijke keuze om Cent Pur Cent te gebruiken, zeker tijdens mijn chemo behandeling.

Cent Pur Cent is een op en top vrouwelijk merk. Ik raad de producten van Cent Pur Cent aan, aan iedereen die zich op en top vrouw wil voelen! Mijn favoriete lipstick herinnert me er ook aan om te genieten van elk moment hier en nu: La vie en rose!

Elise

 Vorig jaar in juli ben ik 28 geworden en rond eind oktober/begin november, voelde ik een harde bol, net boven mijn rechtertepel.
Ik dacht ’28, dat zijn gewoon hormonen’....
Op 12 november had ik een afspraak bij mijn huisdokter. Ik toonde het bolletje en ook hij dacht aanvankelijk niet dat het iets onoverkomelijk zou zijn. Nadien volgde nog een echo en een punctie en was het afwachten op de uitslag hievan. Het was er op of eronder. Ik geef toe, ik was (en ben) bang. Diezelfde week werd ik op mijn werk ontslagen, ze zagen de buit hangen…

Verdict: Borstkanker.

Ondertussen werk ik weer op mijn eerste werk (waar ik 2 jaar gewerkt heb), nu in een 4/5e-regime. Het is veel, maar mijn werk geeft mij zo veel energie. Het staat bij mij dus niet ter discussie om mijn werk op te geven. Nu, ik kan de toekomst niet voorspellen, maar ik doe uiteraard mijn best.

Op het moment van de feiten was ik een half jaar samen met mijn huidige vriend, ik huppelde door het leven en was optimistisch en immer vrolijk.
De behandeling en het idee van kanker te hebben hebben eerst het fysieke vooral beïnvloed en later ook het mentale.
Mentaal is er iets volledig gekraakt: ik ben 29 jaar, mijn borst is/was ziek, ik was kaal (begint terug te groeien, trager dan ik zou willen), ik zit in de menopauze (de komende 5 jaar normaal) en mijn lichaam voelt daardoor aan als eentje van iemand van 70 jaar. 

De verwendag liet mij weer heel even vrouw voelen, want ook al groeit haar terug, beeld je je eens kaal in als vrouw. Het is een verschrikkelijk gevoel. Mijn huid is veel veranderd door mijn behandeling, de make-up van Cent Pur Cent voelde zo licht aan en alles werd zo goed uitgelegd. Ik schmink me normaal nooit, maar had dit wel even nodig.
Ik kende de producten helemaal niet, maar de doorslag was voor mij het feit dat alles natuurlijk is.
In mijn ogen draagt natuurlijke make-up bij aan een betere maatschappij en een beter leven.

Ik heb een blog bijgehouden: My road to recovery (elisewllms.blogspot.com) ; ik probeer zo veel mogelijk te noteren, want mijn geheugen is een zeef door de chemo.

Nog eens super bedankt, want ik denk niet dat ik dit genoeg kan zeggen. Het is zo lang geleden dat ik me weer even vrouw voelde en me mooi kon voelen en dat deed zo veel deugd!

Julie

Mijn borstkanker werd vastgesteld nadat ik het typische bolletje in de borst had ontdekt.
Dan volgde een behandeling van anderhalfjaar met medicatie, operatie, chemo en bestralingen. Vooral de chemo heeft een grote impact, zowel mentaal als fysiek.
Je haar valt heel snel uit en je lichaam wordt volledig uitgeput.

Gelukkig kan ik op heel veel steun rekenen van mijn man en mijn kinderen.
Verder heb ik enorm veel steun en vriendschap gekregen van vrienden en collega's. Een collega heeft me ingeschreven voor de verwendag. Café Beauté en Cent Pur Cent hebben me echt in de watten gelegd. Het resultaat mocht er ook zijn!

De producten voelden heel natuurlijk aan op de huid en gaven me een 'naturel' look. Zeker een aanrader. Ik kende de producten niet zelf, maar collega's en vriendinnen wel en die zijn allemaal heel tevreden van Cent Pur Cent. Ik ben helemaal overtuigd!


Ben jij momenteel ook getroffen door deze ziekte en wil je nog meer tips opdoen? Kijk dan zeker naar onderstaande video van Eveline. Eveline vecht op dit moment nog steeds tegen kanker. Ondanks deze harde strijd, wil ze er stralend blijven uitzien, ook op minder goede dagen. Wij zijn zo blij dat we haar, dankzij onze producten, toch een beetje beter kunnen laten voelen.

Workshops

Ontdek de minerale make-up van Cent Pur Cent tijdens een leuke workshop of demo in jouw verkooppunt. In onze kalender vind je zeker een locatie in de buurt! 


ZOEK JE WORKSHOP

Wist je dat? 

♡ Cent Pur Cent geen geurtje heeft? 
♡ Deze make-up niet blijft plakken als je je geliefde kust?
♡ Cent Pur Cent een natuurlijk proces ondergaat: het wordt één met de huid.
♡ Cent Pur Cent ook gebruikt mag worden tijdens een chemokuur?
♡ Onze producten verpakt worden in de gevangenis van Hasselt?
♡ Cent Pur Cent niet getest wordt op dieren?
♡ Cent Pur Cent een Belgisch merk is?
♡ Cent Pur Cent makkelijk en snel is?
♡ Wij ook andere merken verdelen?

DISCOVER OUR BRANDS
Glov