Stefanie Martens over haar strijd tegen kanker

Stefanie Martens over haar strijd tegen kanker

Vandaag is het Wereldkankerdag. Vandaag kan je met al je vragen terecht op onze chat op onze website.

Hieronder het verhaal van onze ambassadrice Stefanie, haar verhaal en haar liefde voor Cent Pur Cent. Ook zij strijdt tegen kanker.

"Ik ben Stefanie, 31 jaar, met een passie voor make-up en reizen en Cent Pur Cent-ambassadrice van 2021.

Zoals zovelen had ik een super druk leven als verpleegster die ook de zaak van haar man leidt en allerhande sociale verplichtingen had.

Tot anderhalf jaar geleden toen er kanker bij mij werd vastgesteld. Het heeft in elk geval mijn leven drastisch veranderd.

Ik moest tijdelijk stoppen met werken om plots een erg zware behandeling te volgen. Er komt plots zoveel op je af en je leeft een beetje in een rush. Levenslang een speciaal dieet volgen, veel medicatie en supplementen nemen, pijn, een huid waar je niets meer mee kan aanvangen om nog maar te zwijgen over de vele uitstappen naar het ziekenhuis. Je moet letterlijk je hele levenswijze veranderen en dat viel enorm zwaar.

Buiten de pijn die het met zich meebrengt moet je ook nog eens verwerken dat je fysiek verandert. Het litteken, een deel van mijn haren, wimpers en wenkbrauwen verloren en mijn huid werd erg atopisch. Ik kon amper nog iets van gezichtsverzorging of make-up verdragen wat mij alleen maar triest maakte. Op een bepaald moment heb ik via Café Beauté Cent Pur Cent leren kennen. In eerste instantie wou ik het nog niet meer testen omdat ik het toch weer niet ging kunnen verdragen. Wat ben ik blij dat ik die dag niet koppig was en het toch probeerde. Ik kan de producten van Cent Pur Cent zonder probleem verdragen en dat gaf mij hoop. Hoop dat niet alles verloren was en dat mijn leven er misschien anders zou uitzien maar zeker niet slechter. Ik werd hier instant gelukkig van en besloot ook dat ik mij telkens als ik buiten kwam, ging opmaken alsof het mijn laatste keer was.

Toch heb ik dit hele proces nooit als iets negatief gezien maar eerder als een levenservaring. Ik heb mijn leven compleet moeten omgooien en heb mezelf beter dan ooit leren kennen. Op de rem moeten gaan staan door ziekte geeft natuurlijk ook veel zorgen op alle vlakken maar geeft je ook plots tijd voor jezelf. Toch ben ik dankbaar voor elke nieuwe dag en ben ik meer dan ooit gemotiveerd om mijn dromen na te jagen en het leven te leiden dat ik wil leiden. Het is mijn gevecht maar ik zal het winnen met mijn lipstick in de hand."

Bonjour Chérie