Zoekresultaten 0

Minerale make-up van Cent Pur Cent doet stralen tijdens de strijd tegen kanker 

25.01.2021

Caroline Rigo zorgt met haar welbekend beauty label Cent Pur Cent voor de meest zachte en minerale make-up geschikt voor de meest gevoelige huidtypes. Haar doel? Iedere vrouw laten stralen door middel van gezonde make-up! Ook die vrouwen die strijden tegen kanker, want door chemobehandeling en andere medicijnen kan de huid sterk veranderen, uitdrogen en erg dun worden. Donderdag 4 februari is het Wereldkankerdag en om deze vrouwen extra in de bloemetjes te zetten onderneemt beauty-experte Caroline Rigo opnieuw actie met gratis online workshops! 

De zoektocht naar goede skincare en make-up voor dames met een gevoelige huid is vaak ontzettend moeilijk. Denk vooral aan de personen die strijden tegen kanker. De huid kan amper nog iets verdragen, waardoor bepaalde make-up gaat jeuken en branden. En dat terwijl een beetje blush op de wangen of een fleurig kleurtje lippenstift je net zo goed in je vel kan laten voelen en voor veel vrouwen een boost van zelfvertrouwen biedt.

Omdat ik er steeds meer vraag naar kreeg, heb ik enkele jaren geleden mijn make-up laten onderzoeken door dermatologen. Enkele specifieke ingrediënten werden eruit gehaald, waarna de producten nu vast op de hypo-allergene lijsten staan van het UZ dermatologie  en geschikt zijn voor de meest gevoelige huid zoals die van kankerpatiënten.

We werken bij Cent Pur Cent dus met de meest natuurlijke mineralen en ingrediënten waar mogelijk. Dat gaat om zink, titanium, ijzer en mica. Onze losser poeders bevatten bijvoorbeeld geen talk, parfum of andere olie waar de huid op kan reageren.

— Caroline Rigo

ENKELE BEAUTY TIPS BY CAROLINE RIGO 

Wenkbrauwen worden aanzien als het meest belangrijkste kenmerk van het gezicht. Ze accentueren emotie en geven karakter. Geen wonder dus dat kankerpatiënten het moeilijk hebben wanneer ze deze verliezen. Het is knap lastig om zelf wenkbrauwen te tekenen op een manier dat ze er toch zo natuurlijk mogelijk uitzien. Caroline raadt daarom aan om met een poeder te werken. Dat geeft een heel natuurlijk en zacht effect en je kunt er minder snel mee overdrijven.

Om de grauwe en bleke teint tegen te gaan, gebruikt men het best een losse minerale poederfoundation of blush. De poeders van Cent Pur Cent bevatten als een van de weinigen op de markt geen talk, waardoor ze de huid net hydrateren in plaats van ze uit te drogen. Een extra voordeel: het is heel gemakkelijk en snel. Alle losse poeders zijn uiterst geschikt voor de gevoelige huid en ook bij de overige make-up producten streeft Cent Pur Cent naar de ultieme puurheid.

GRATIS ONLINE WORKSHOPS EN ADVIES — 4 FEBRUARI WERELDKANKERDAG

Mineral make-up brand Cent Pur Cent staat bekend om haar toegankelijkheid en dat is door de lockdown nog meer gegroeid. In “normale omstandigheden” zouden ze advies geven tijdens een persoonlijk 1-op-1 live gesprek.
Maar in deze periode willen ze natuurlijk geen extra risico’s nemen. Daarom nog de online aanpak voor nu.

Cent Pur Cent biedt oncologische afdelingen en inloophuizen steeds de kans om hun bezoekers gratis deel te laten nemen aan een online workshop/infosessie over make-up in combinatie met kanker. Op 4 februari, Wereldkankerdag, zet Cent Pur Cent de chatbox extra open op hun website. Die dag kan men vrijblijvend chatten met visagisten en enkele oncologische experten over het gebruik van make-up tijdens de strijd tegen kanker op www.centpurcent.com.

Join the Powdercult!

#Powdercult

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram