Tips voor het beste resultaat bij het aanbrengen van een make-up primer

Een make-up primer is als het geheime wapen in je make-uproutine, een stap die vaak wordt onderschat maar het verschil kan maken tussen een gewone look en een verbluffende afwerking. Hier zijn enkele tips om het beste resultaat te bereiken bij het aanbrengen van een primer.

Ontdek de Primer collectie

Begin met een schone huid:

Een schone lei is essentieel voor een succesvolle toepassing van primer. Zorg ervoor dat je huid grondig en dubbel gereinigd is om overtollige oliën, vuil en make-upresten te verwijderen. Een schone huid zorgt ervoor dat de primer gelijkmatig kan worden aangebracht en zich beter kan hechten.

Hydrateer Eerst:

Hoewel primer ontworpen is om je make-up op zijn plaats te houden, betekent dat niet dat je hydratatie moet overslaan. Breng eerst je favoriete moisturizer, serum en/of dagcrème aan en wacht een paar minuten voordat je de primer aanbrengt. Een gehydrateerde huid zorgt voor een soepelere toepassing en een natuurlijk ogende afwerking.

Magic Blur poreless primer Cent Pur Cent

Kies de juiste primer

Primers komen in verschillende formules om aan verschillende behoeften te voldoen, maar welke make-up prime is de beste? Als je last hebt van grove poriën, kies dan voor een poriënverfijnende primer. Voor een stralende teint is een illuminating primer ideaal.

Experimenteer om te ontdekken welke primer het beste past bij jouw huidtype en de gewenste look of doe onze Prime Time Quiz om jou match te vinden.

Gebruik de juiste hoeveelheid

Een veelvoorkomende fout is het aanbrengen van te veel primer. Een kleine hoeveelheid, ongeveer ter grootte van een erwt, is meestal voldoende voor het hele gezicht. Te veel primer kan ervoor zorgen dat je make-up gaat schuiven, dus wees zuinig.

Primer spatel brush Cent Pur Cent

Verdeel gelijkmatig

Verspreid de primer gelijkmatig over je gezicht, waarbij je extra aandacht besteedt aan gebieden waar je de make-up langer wilt laten zitten. Gebruik je vingers of een make-upbrush voor een gelijkmatige applicatie.

Magic Match skin perfector Cent Pur Cent

Wacht Even 

Laat de primer even intrekken voordat je doorgaat met de rest van je make-uproutine. Dit geeft de primer de kans om te hechten en een gladde basis te creëren.

Combineer met de juiste foundation

Kies een foundation die goed samengaat met je primer. Sommige primers werken beter met op water gebaseerde foundations, terwijl andere goed samengaan met op olie gebaseerde formules. Lees altijd de instructies op de producten en experimenteer om de perfecte combinatie te vinden. 

We horen je al denken: Welke foundation gebruik je dan bij welke primer? 

Wel dat hangt een beetje af van het resultaat dat je graag wil bereiken. 

 •  

  Mattifying Primer met Loose Mineral Foundation

  Effect: De mattifying primer helpt overtollige olie te beheersen, terwijl de loosemineral foundation een natuurlijke, lichte dekking biedt. Dit kan resulteren in een matte finish die langdurig blijft.

 • Mattifying Primer met Liquid Foundation

  ffect: De mattifying primer zorgt voor een matte basis, waardoor de liquid foundation beter kan hechten. Dit kan resulteren in een matte, medium dekking die gedurende de dag niet gaat glanzen.

 • Cent Pur Cent Nomige CC Cream Light to Medium

  Mattifying Primer met CC Cream

  Effect: De mattifying primer controleert glans, terwijl de CC cream lichte dekking en kleurcorrectie biedt. Dit kan leiden tot een matte, egalere teint.

 • Illuminating Primer met Loose Mineral Foundation

  Effect: Loose mineral foundations hebben vaak een natuurlijke finish en kunnen een lichte dekking bieden. Wanneer ze worden gecombineerd met een illuminating primer, kan dit leiden tot een stralende, licht glanzende teint.

Bonjour Chérie