Caroline Rigo maakt kans op de Womed Award

Caroline Rigo maakt kans op de Womed Award

Caroline Rigo, founding lady van Cent Pur Cent, maakt kans op Womed Award van Markant vzw en Unizo

 “van kleuterleidster tot inspirerende Lady Boss”

Markant vzw en Unizo reiken voor de 21ste keer de Womed Award uit aan een ondernemende en inspirerende vrouw. Caroline Rigo, oprichtster van het Belgische minerale make-upmerk Cent Pur Cent is één van de genomineerden. Stemmen kan nog tot 5 februari via

https://markantvzw.be/womedaward/caroline

Op 4 maart weet Caroline of ze de prijs in ontvangst mag nemen.

 ***

Van kleuterleidster tot Ladyboss

Caroline Rigo (36) is een onderneemster pur sang. De Limburgse ging aanvankelijk als kleuterleidster aan de slag, maar ontpopte zich daarnaast ook als visagiste. Heel wat dames stapten in het huwelijksbootje nadat ze waren opgemaakt door Caroline en ook bekende gezichten als Isabelle A, Cynthia Reekmans en Linda van Milk Inc. deden beroep op haar voor tv- of clipopnames.

Niet veel later besliste Caroline om voluit voor haar passie te gaan. Ze zei het onderwijs vaarwel en stampte een aantal succesvolle conceptstores uit de grond waar ze zich helemaal kon uitleven in wat ze graag en goed doet:

vrouwen helpen om uiterlijk en bijgevolg ook innerlijk de mooiste en beste versie van zichzelf te worden.

Toen ze vaststelde dat steeds meer klanten gevoelig reageren op bepaalde ingrediënten, besliste ze een eigen make-uplijn te ontwikkelen. Cent Pur Cent was geboren en groeide in drie jaar tijd uit tot de meest gezonde en pure minerale make-uplijn van België.

 

Ondernemen met vallen en opstaan

Het verhaal van Caroline Rigo is er een van vallen en opstaan. Over je dromen najagen en recht op je doel afgaan, over helemaal alleen ergens voor gaan omdat je er zo hard in gelooft. Sommigen noemen haar eigenwijs, voor anderen is ze een inspiratiebron.

Toen ze op haar 20ste van start ging, wist ze dat ze zou moeten doorzetten. Ze kwam niet uit een ondernemersfamilie, had zelf ook geen ervaring en geen geld om te investeren. Wel had Caroline tonnen energie en een ontembare passie voor haar vak, alsook een visie waarmee ze zich van bij de start onderscheidde van anderen. “Ik heb veel dingen geprobeerd die achteraf niet de juiste bleken te zijn. Ik ben vaak gevallen, maar ik ben altijd opgestaan en doorgegaan. Wat er ook gebeurde: ik ben blijven vasthouden aan mijn overtuiging,” vertelt Caroline.

 Succesvol rolmodel

Vandaag, 15 jaar later, is Caroline uitgegroeid tot een een rolmodel voor (vrouwelijke) ondernemers. “Ik ben trots op wat we met Cent Pur Cent hebben bereikt op die korte tijd. Je vindt onze producten in meer dan 600 Belgische apotheken. Daarnaast exporteren we ondertussen ook naar Nederland en Marokko,” legt Rigo uit.

En er is nog heel wat groeipotentieel: “Vier jaar geleden deed ik alles zelf. Hierdoor ken ik ook alle stappen van het proces en alle afdelingen van het bedrijf. Vandaag heb ik een vijftiental zeer bekwame mensen in dienst die mee bouwen aan het succesverhaal van Cent Pur Cent. Terwijl zij de boel draaiende houden, kan ik me bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe producten en het uittekenen van de bedrijfsstrategie.”

Café Beauté en Blush Academy

Naast oprichter en zaakvoerder van Cent Pur Cent, is Caroline ook bezieler van Café Beauté in Hasselt. “Ondertussen zijn er twee belevingswinkels waar natuurlijke cosmetica centraal staat. Maar Café Beauté is zoveel meer dan een schoonheidssalon. Het is een paradijs voor vrouwen waar ze terecht kunnen voor een heerlijk behandeling, maar we organiseren er ook teambuildings en workshops. En uiteraard is het een plek voor een lekkere kop koffie en een gezellige babbel.”

En tenslotte is er de Blush Academy, waar Caroline haar kennis, liefde en passie voor make-up en hairstyling deelt. “Wat ik zo leuk vond aan het onderwijs, is mensen dingen bijleren en helpen. Dat is wat ik nu ook doe in de Blush Academy: ik geef de kennis en kunde door waar ik zelf lang naar gezocht heb. Zo’n 1000 mensen volgden al een van de cursussen en vonden zo hun weg in de wereld van beauty,” legt de multitaskende ondernemer uit. “Natuurlijk is het niet altijd evident om al die bordjes in de lucht te houden, maar ze versterken elkaar en dus ook mij. Voor mij is de cirkel op deze manier rond,” aldus Caroline.