Zoekresultaten 0

Blog: Apotheker Lise Peeters over Cent Pur Cent en chemo

27.01.2021

4 februari is het wereldkankerdag. Tijd om even stil te staan bij de gevolgen van deze vreselijke ziekte.

Cellen die ongecontroleerd woekeren in je lichaam zorgen niet alleen voor een fysieke aftakeling. Vermoeidheid, misselijkheid en pijn zijn maar enkele van de lichamelijke klachten die we vaak als eerste linken met chemotherapie. Dat deze behandeling een effect heeft op huid, haar en nagels en daardoor ook een mentale weerslag teweeg brengt, wordt soms al wel eens vergeten. Huidverzorging vraagt tijdens deze periode dan ook bijzondere aandacht. En zo komen patiënten bij ons, de apotheker, terecht.

Ik herinner me nog goed een vrouw waarbij borstkanker was vastgesteld. Een positief ingestelde, fiere mevrouw. Ze onderging niet alleen de lichamelijke ongemakken van chemotherapie. Ook haar hoofdhaar en wenkbrauwen verdwenen. Door de behandeling kon haar huid niets meer verdragen. Zelf vrouw zijnde kon ik me goed inbeelden dat dit een zware noot is om te kraken.

 

Ik was dan ook enorm blij dat we haar konden verder helpen met het minerale gamma van Cent Pur Cent. We overtuigden haar om naar een workshop te komen. Zo kon ze de producten zelf eens testen en zichzelf opmaken. Met een klein hartje nam ze deel, schrik dat ze het toch niet zou kunnen verdragen. Stralend, naturel opgemaakt ging ze buiten. Ze had haar vrouwelijk charme en fierheid teruggevonden.

En daar doen we het voor! Gelukkige gezichtjes, opgemaakt met een gezond, mineraal product, op en top Belgisch merk, eventjes hun ziekte op de achtergrond. Vrouwen die zich goed in hun vel voelen en dit dan ook uitstralen. Wat een vleugje make-up wel kan teweeg brengen… Willen we dat uiteindelijk niet allemaal?

 

Join the Powdercult!

#Powdercult

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram

Bekijk op Instagram